Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole 

Brøndby HK har siden Brøndbyvester Skoles Idrætsklasses start samarbejdet omkring optagelsen af elever. Vi har haft mange spillere igennem idrætsklassen, og de spillere har deltaget i både HRØ-udvalgt træning, DHF-træning og ungdomslandsholdkampe. 

Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt i 7. – 9. klasse og er sammensat af elever, der dyrker forskellige sportsgrene, men har talentet til fælles. Dette giver en god dynamik i klassen, hvor man lærer af hinandens evner og engagement i sportens verden. 

For at komme i betragtning til idrætsklassen, håndboldlinjen, skal man have talent for håndbold og brænde for at udvikle sit talent, deltage i træning, kampe, stævner og andet i forbindelse med sin klub samtidigt med skoletræningen, kunne tage ansvar for sin levevis og struktur i hverdagen samt være fagligt god i skolen.

Der ansøges til Idrætsklassen, når man går i 6. klasse. Der kan søges, uanset hvilken skole, man går på og på tværs af kommunegrænser. Skolen holder et årligt informationsmøde op til ansøgningsfristen. 

Når man spiller i Brøndby HK, skal man have en udtalelse fra Brøndbys idrætsklassekontakt. Udtalelsen udarbejdes sammen med træneren, og idrætsklassekontakten følger klubtræningen allerede fra U11. 

Brøndby HK´s idrætsklassekontakt følger også skoletræningen, og er bindeleddet mellem klub og skole for at sikre spillerens håndboldmæssige udvikling. I klubregi bruges denne udtalelse også som en hjælp til spilleren og træneren for at udvikle sit håndboldspil. 

Brøndby HK afholder møde, når man er 1. års U11 med information om idrætsklassen, og som 2. års U11 kommer Brøndbyvester Skoles idrætsklassekoordinator på besøg med oplæg om kravene til optagelse i idrætsklassen. 

Se mere om Brøndbyvester Skoles idrætsklasse her:

https://brondbyvesterskole.brondby.dk/skole/profillinjer/idraetsklassen/ 

Brøndby HK´s idrætskontakt er Lene Thomsen.